Melos Actief - Muziek en Sportbegeleiding

Buitensport en sport & spel

Melos Actief onderscheidt zich door professionele sportbegeleiding aan te bieden voor kinderen met een ontwikkelingsbeperking zoals autisme en ADHD.
Buitensport en sport en spel bevordert de communicatie, de sociaal-emotionele- en motorische ontwikkeling. 

Bewegen is een manier om kinderen ontvankelijk te maken. Doordat ze op een plezierige manier in beweging zijn, bewerkstellig je ontspanning.Het doel van het inzetten van beweging kan naast de ontspanning en het losmaken, ook het observeren zijn. We kijken hoe kinderen reageren, hoe gespannen of ontspannen ze zijn of hoe ontvankelijk ze zijn voor instructie.

Bij de sportbegeleiding krijgt het kind de gelegenheid om zich mentaal en fysiek te uiten en ervaringen te verwerken. De kinderen leren samenspelen, initiatief nemen en omgaan met leeftijdgenootjes, luisteren naar elkaar en emoties te uiten. Door stap voor stap grenzen te verleggen en angsten te overwinnen wordt een positief zelfbeeld ontwikkeld.

Logeerweekenden en woensdagmiddagopvang

In de mooie omgeving van Sint Maartensvlotbrug, biedt Melos logeerweekenden en woensdagmiddagopvang aan. Onze logeeraccommodatie ligt op het mooie vakantiepark Eureka. De prachtige omgeving biedt tal van mogelijkheden om buitensportactiviteiten te ondernemen. Zo crossen we op onze step en mountainbike door de duinen. Verkennen met GPS en kompas het bos en met mooi weer kunnen wij heerlijk zwemmen in zee. Voor kinderen die muziek willen maken, bieden we een combinatie aan van muziek- en sportactiviteiten.

Individuele buitensportbegeleiding

Tijdens individuele begeleiding krijgt uw kind alle aandacht om net dat extra steuntje in de rug te krijgen om angsten te overwinnen en grenzen te verleggen. U kunt kiezen voor een hele of halve dag opvang. 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen.