Melos Actief - Muziek en Sportbegeleiding

Stefan Antonisse

Mijn liefde voor de buitensport is me met de paplepel ingegoten. Zodra ik kon lopen maakte ik samen met mijn ouders spannende en uitdagende trektochten. Bij Melos Actief ben ik de outdoorman. Ik verzorg alle sport, spel en buitensport activiteiten in de omgeving van Hoorn, Amsterdam en aan de kust van Noord-Holland. Met mijn Cios opleiding en werkervaring in de Belgische Ardennen weet ik als geen ander wat leuke en uitdagende activiteiten zijn.

Al op zes jarige leeftijd was ik zeer actief bezig met muziek en sport. Ik had een passie voor vioolspelen en zeilen. Op negenjarige leeftijd werd ik als vioolleerling toegelaten op de jong talent afdeling van het conservatorium. Naast het intensief vioolspelen, ontwikkelde ik ook mijn zeiltalent. Ik won vele prijzen. Op een gegeven moment moest ik een keuze maken. Wil ik later violist worden, of wil ik verder met mijn sport. Ik koos voor het laatste en samen met mijn oudere broer Jurre zeilde ik in Jong Oranje in de 470 klasse. We gingen veel samen op pad we zeilden internationaal. We kregen de mogelijkheid om sport met school te combineren op de LOOT afdeling (topsporters)van de Willem Blaue te Alkmaar. Het was een enorme uitdaging en uiterst leerzaam.

Na mijn middelbare school volgde ik een sport opleiding op het CIOS te Haarlem. Mijn broer ging naar de TU Delft. Het werd daardoor steeds moeilijker om studie en sport te combineren. Buitensport werd mijn hoofdvak, voor stage en werkervaring moest ik veel naar de Ardennen, zeilwedstrijden moesten worden afgezegd. Uiteindelijk heb ik samen met mijn broer besloten om voor onze studie te kiezen.

Na zes jaar ervaring te hebben opgedaan bij verschillende buitensportbedrijven heb ik de stap gemaakt tot het opzetten van een eigen bedrijf, onder de naam Surventure Buitensport met veel plezier heb ik in de Ardennen gewerkt. Na twee jaar samenwerking met Melos in de schoolvakanties, is de vonk overgeslagen en ligt mijn hart bij kinderen met autisme. Door de week, in het weekend en in de schoolvakanties geef ik buitensport begeleiding aan kinderen en jongeren met autisme. Dit alles onder supervisie van mijn moeder (muziektherapeut), die veel ervaring heeft met deze doelgroep. Ik doe dit met veel passie, plezier en enthousiasme.