Melos Actief - Muziek en Sportbegeleiding

Wilma Antonisse

Met veel plezier en enthousiasme werk ik sinds jaar en dag in speciale opvoedingssituaties en het muziekvakonderwijs. Het geeft me veel energie om met kinderen te werken, waarbij de ontwikkeling net even anders verloopt. Tijdens de weekend- en dagopvang zorg ik voor een vrolijke noot. Naast begeleiding geef ik ook muziektherapie en ben ik met mijn zoon Stefan het gezicht van Melos Actief.

Ik ben gehuwd en moeder van twee zonen. Na eerst veel ervaring op gedaan te hebben in de sociale sector, ben ik later muziek gaan studeren en heb ik een afgeronde muziekvakopleiding (conservatorium). Met veel plezier heb ik, gedurende vele jaren, muziekles gegeven aan kinderen en volwassenen.

Daarnaast voel ik mij nog steeds zeer betrokken bij het werk in de zorg. Ongeveer elf jaar geleden heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de zorg voor mensen met autisme, epilepsie en een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Om meer kennis te vergaren, heb ik een gerichte vakopleiding op de Hogeschool In Holland gevolgd. Deze hbo-opleiding, Ortho Pedagogische Muziekbegeleiding, is bij uitstek gericht op mensen met een handicap. Het heeft mij veel inzicht gegeven wat je met muziek voor deze doelgroep kan betekenen en met name welke instrumenten geschikt zijn om in te zetten.

In 2005 heb ik mijn eigen bedrijf Melos gestart. Ik heb veel werkervaring opgedaan in een orthopedagogische begeleidingspraktijk voor kinderen met autisme in Amsterdam. Voor verdere specialisatie heb ik cursussen en seminars gevolgd waaronder Prof.Greenspan, Son-Rise, CSL contact gericht spelen en leren. Ook heb ik als muziektherapeut, kennis en werkervaring met jongeren met ernstige gedrags problemen.

Momenteel geef ik muziektherapie aan kinderen met autisme en aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Ik integreer de muziektherapie binnen de ‘ Floortime therapie’ volgens prof. Dr. Greenspan. en ook de methodiek CSL, contact gericht spelen en leren spreekt me aan.

Werkervaring

Hieronder vindt u een samenvatting van mijn werkervaring: